Is coaching iets voor jou?

Als jij gemotiveerd bent om te veranderen dan ben ik er klaar voor om jou te helpen veranderen!

Wie komt in aanmerking?

De mensen die ik persoonlijk begeleid of coach zijn personen die kampen met een beginnende of vergevorderde afhankelijkheids – of een verslavingsproblematiek. Hoofdzakelijk is dit aan illegale drugs en/of alcohol. Ook verslavingen zoals Gamen, gokken, … worden besproken en behandeld bij UPchange.

Personen die op zoek zijn naar een gezonde balans in hun leven, op zoek zijn naar innerlijke vrijheid of zij die hun talenten willen ontwikkelen maar hier niet alleen in slagen. Wil je ondersteund worden in je persoonlijke ontwikkeling of groei naar een gezonder leven of wil je leren hoe je het best belangrijke keuzes maakt in je dagdagelijks leven? Ben je (even) de weg kwijt in je leven en wil je je leven terug op de rails krijgen?

Dan ben je bij UPchange aan het juiste adres!

  • Jongeren vanaf 12 jaar.
  • Volwassenen tot 65 jaar.
  • Personen die discretie hoog in het vaandel dragen zoals publieke figuren, beoefenaars van vrije beroepen, bedrijfsleiders, … .
Het belangrijkste ingrediënt is dat je gemotiveerd bent. Als jij wil veranderen en erin gelooft, dan help ik je om je doel te bereiken!
Door op regelmatige basis op consultatie te gaan en de zaken die worden meegegeven in de praktijk te zetten is er voor mij een nieuw en nuchter hoofdstuk in mijn leven gestart. Ik ben dan ook zeer tevreden en dankbaar dat ik de weg naar UPchange gevonden heb.
J.D.C.

Werkwijze

Intake

We starten met een intake/ kennismakingsgesprek van ongeveer 1u15min waarin we allereerst de problematiek kort schetsen zodat deze duidelijk wordt of is voor beide partijen. Het is voor mij immers heel belangrijk en essentieel dat ik duidelijk weet wat voor jouw nu juist het probleem is waaraan je wil werken. Tijdens dit gesprek gaan we ook kijken naar welk doel je wil bereiken en stellen we een beginnend persoonlijk actieplan op.

consultaties

Na het intake/ kennismakingsgesprek volgen er standaard 6 consultaties van 1u30min die een basis dienen te leggen om het veranderingsproces te doen slagen. Ik werk dus niet met losse gesprekken of consultaties want uit ervaring kan ik zeggen dat dit niet werkt omdat dit vaak te vrijblijvend is dan. Als we het engagement aangaan verbinden we ons ook om het doel samen te bereiken. De bedoeling van deze coaching is vooral verandering en beweging in gang te zetten. Het uiteindelijke doel is vrij te zijn van je verslaving. UPchange wil ook vooral de mensen slimmer maken waardoor het gemakkelijker wordt om anders om te gaan met je verslavingsgedrag!

Zelf je doel bereiken

Iedereen bereikt zijn persoonlijk doel op zijn eigen tempo. Na 6 coachingsgesprekken zijn veel mensen al in staat om de persoonlijke vooropgestelde doelen te bereiken. Soms is er nog extra ondersteuning nodig en dit zullen we dan ook bekijken. Het uiteindelijke doel is om clean of nuchter te blijven en /of anders om te gaan met je verslavingsgedrag. We zorgen er voor dat je voldoende skills en handvaten hebt aangeleerd tijdens de consultaties zodat je uiteindelijk zonder UPchange verder kan. Eventuele opvolging - of reflectiegesprekken bij UPchange blijven zeker mogelijk ter ondersteuning!.

Wil je aan de slag gaan met je verslaving?

Investeer dan vandaag nog in jezelf door coaching op maat bij UPchange!