Over Wout

Ontdek wie ik ben en laat je inspireren!

Over Wout

Ik drink heel bewust geen alcohol meer sinds 2014.
Sinds 2004 ben ik volledig clean van cocaïne & cannabis en alle andere illegale drugs.
Jongeren en volwassenen begeleiden in - en naar een nuchter leven is mijn passie.
Ik ben een absolute natuurliefhebber en geniet van de rust die het me brengt.
Als ik niet aan het werken ben wil ik ook een familieman zijn. Ik probeer een zo goed mogelijke vader te zijn voor mijn kinderen en man voor mijn vrouw.

Mijn naam is Renders Wout en ik ben geboren in 1983. Ik ben en voel me dus nog een jong persoon maar heb toch al redelijk wat ervaring in de sociale sector en de hulpverlening. Ik heb het diploma Bijzondere Jeugdzorg en het diploma ‘Gegradueerde in de Orthopedagogie’ behaald. Ook heb ik diverse opleidingen gevolgd in binnen en buitenland zoals motivationele gespreksvoering en de opleiding Creatieve methodieken binnen internationaal jeugdwerk in Lithouwen. Ik bezit het Internationaal erkend Sherborne certificaat en volgde o.a een opleiding Integrale coaching. Ook blijf ik mezelf constant bijscholen om te blijven groeien in wat ik doe als passie en ook als persoon.

Verder kies ik er heel bewust voor om op een zo gezond mogelijke manier in het leven te staan. Ik ben ervaringsdeskundige en sinds 2004 vrij van verschillende soorten illegale drugs zoals Cocaïne en Cannabis. Sinds 2014 drink ik ook bewust geen alcohol meer. Hierdoor weet ik als geen ander hoe het voelt om afhankelijk te zijn van legale – en illegale drugs die je bewustzijn beïnvloeden maar ook hoe je vrij en gelukkig door het leven kan gaan zonder deze middelen te gebruiken of te misbruiken.

Citaat van Wout
Het beste moment om tijd te nemen voor jezelf is het moment wanneer je vind dat je er geen tijd voor hebt!

Ik ben reeds vanaf het begin van mijn loopbaan tewerkgesteld in de sociale sector. De eerste jaren van mijn loopbaan was ik werkzaam in de sector voor personen met een fysieke – en/of mentale beperking. Nadien heb ik ook enkele jaren gewerkt met jongeren met een autismespectrumstoornis en gedragsproblemen.

Nadien ben ik een 5 tal jaar tewerkgesteld geweest als begeleider en ervaringsdeskundige in de verslavingszorg waar ik aan drughulpverlening deed voor minderjarigen met een illegale drugsverslaving. Sinds 2015 ben ik tewerkgesteld in de gemeenschapsinstelling De Zande te Ruiselede waar ik jongeren begeleid die geplaatst zijn door de jeugdrechter omdat ze een jeugddelict gepleegd hebben. Verder geef ik ook nog op regelmatige basis drugspreventie en vorming aan jongeren bij verschillende voorzieningen of organisaties en geef ik interactieve lezingen rond alcohol – en illegale drugs op scholen. 

Advies geven op vlak van alcohol – en drugpreventie in scholen, organisaties en bedrijven aan begeleiders, directie of kaderleden is ook mogelijk.

Een grote passie van mij en iets waar ik me heel verbonden mee voel is natuur en adventure! Ik ben ook meer dan 10 jaar actief geweest als vrijwilliger en monitor bij Jap Vzw. Dit is een organisatie die Adventure projecten in binnen – en buitenland organiseert voor maatschappelijk kwetsbare jongeren die ‘Out’ staan in de maatschappij en hierdoor minder kansen krijgen. In de loop der jaren heb ik mezelf binnen de organisatie ook opgewerkt naar de functie van gedelegeerd bestuurder en voorzitter van de organisatie. Spijtig genoeg kon ik dit engagement niet aanhouden in combinatie met alle andere bezigheden en mijn gezin. Maar ik probeer nog steeds voldoende in de natuur te vertoeven omdat het me de nodige rust brengt. 

Start vandaag met coaching

want je hoeft niet met je verslaving te blijven zitten!