Lezingen

Boek een inspirerende lezing met een ervaringsdeskundige aan het woord.

Interactieve lezingen voor scholen en bedrijven

Jongeren en ook volwassenen zijn beïnvloedbaar, nieuwsgierig en experimenteren graag. Ze gebruiken of misbruiken allerhande legale en illegale middelen om zich beter te voelen gedurende hun leven. Dit kan voor allerlei problemen zorgen op vlak van school, werk, relatie, financieel, justitie, fysieke en mentale gezondheid, …

Ik ben Wout Renders, ik werk als personal coach en verslavingsconsulent binnen UPchange. Ik ben ervaringsdeskundige en gespecialiseerd in verslavingsproblematieken en heb in 2004 beslist om mijn verslaving aan illegale drugs zoals cocaïne en cannabis vaarwel te zeggen. In 2014 heb ik ook de beslissing genomen om geen alcohol meer te drinken. Dit beide met succes na een lange verslavingsperiode.

Waarom en hoe ik verslaafd ben geraakt en hoe ik gestopt ben met gebruiken vertel ik in een 100 minuten durende interactieve lezing. Ik wil preventief en inspirerend werken door mijn ervaringen te delen zodat anderen niet in dezelfde valkuil trappen als ikzelf.

Ik vertel o.a. mijn levensverhaal met de donkere periodes maar focus er ook vooral op hoe je anders kan omgaan met alcohol en/of illegale drugs!

De bedoeling van mijn interactieve lezing is om je eens anders te laten kijken naar het gebruik van legale en illegale producten. Ik probeer ook vooral de focus te leggen op hoe leuk het kan zijn om nuchter happy te zijn! Wil je deze materie bespreekbaar maken op je school of binnen je bedrijf dan kom ik graag mijn verhaal doen!

Wist je dat ongeveer 40% van het ziekteverzuim in België rechtstreeks of onrechtstreeks te wijten is aan alcohol misbruik! Dit kost niet alleen de werkgevers enorm veel geld maar is ook negatief voor de collegiale sfeer op de werkvloer!
Getuigenissen

Deelnemers aan het woord

Wout… wat een boeiend verhaal heb je gebracht bij ons op school. Ik werd er helemaal stil van en je hebt me ook aan het denken gezet. Bedankt!
Lana
Dag Wout, het was best confronterend voor mij om als leerkracht ook eens stil te staan bij mijn alcoholgebruik en mijn voorbeeldrol als volwassene voor de leerlingen. Ik ga het eens laten bezinken en hopelijk zie ik je volgend jaar weer terug op onze school.
J.H.V.
Wout, je verhaal was zo ontroerend om te horen met momenten, maar de kracht die je uitstraalde en het mooie einde deden me terug glimlachen. Je bent een sterk persoon! Doe zo verder en ik wens je veel succes.
Tine
Wout, je inspireerde mij om anders te kijken naar – en om te gaan met alcohol binnen mijn bedrijf. Ik heb veel uit geleerd uit je voordracht en ga er zeker mee aan de slag. Ook bij mijn personeelsleden hoor ik positieve reacties. Bedankt.
Bart

Boek je interactieve lezing vandaag!

Laat je inspireren.